Scânteie Socială

Cioburile aduc fericirea

Sau o amendă, depinde!

Pentru că în seara aceasta, în Brașov, de la un balcon cineva a aruncat un bibelou, sau o cană, sau ceva de porțelan în coloana care mărșăluia pe strada Hărmanului către bulevardul M. Kogălniceanu, fix la picioarele unor prieteni de-ai mei.

Nu pot să-mi închipui ce probleme deosebite avea persoana care a aruncat acel obiect și ce credea că rezolvă aruncînd acel obiect într-o mulțime care mărsăluia pașnic pe sub geamul lui. Adică faptul că nu s-a gândit că e posibil să lovească un copil arată gradul de inconștientă, deja gradul de rea-voință fiind demult depășit.

Ok, nu-ți convine că se protestează? Nu ai ce căuta într-o țară europeană, îmi pare rău pentru tine, a trecut istoria degeaba pe lângă tine în școală și la fel viața a trecut degeaba, pentru că efectiv nu-mi închipui că a aruncat un copil nesupravegheat de la balcon, pentru că se plictisea, ci îmi închipui că a aruncat un adult imatur, asta ca să nu spun mai mult, pentru că nu-mi permit să cobor nivelul scrierii mele.

Nu suntem în stare să purtăm un dialog, să argumentăm, să comunicăm eficient, ne mirăm de politicieni și de ce fac, însă unii dintre noi sunt exact așa. Până la urmă fix asta e ideea, ne mirăm de Dragnea sau de dl acela de la ALDE, imi scapă numele, cel care a spus după primul protest că protestatarii sunt „naziști”, ah-Cătălin Beciu mi-am amintit, însă iată că privitorii protestului sunt exact la fel. Ființe nu foarte evoluate, care cred că prin gesturi din acestea josnice și golănești pot opri  o manifestare democratică. Până la urmă, noi creăm politicienii, politicienii vin din rândurile noastre, așa cum este societeatea noastră, cât de educată este, cât de cultă, cât de civilizată, cât de dispusă să accepte un marș în timpul căruia se scandează pentru alte crezuri decât cele ale sale, așa va fi și clasa politică.

Așadar atâta timp cât țara este condusă de niște demnitari fără demnitate, nu mă miră foarte tare că un personaj la adăpostul nopții-din nou și a unei perdele probabil, a fost în stare să arunce un bibelou în niște prieteni de-ai mei. Mă bucur că nu a reușit să lovească pe nimeni și sper că nu va mai face așa nicicînd și că de asemenea a fost identificat și amendat, sau nu știu care este pedeapsa care se poate aplica pentru această faptă, sper să fie una.

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s