Scânteie Amuzată, Scânteie Culturală

„Că nimic nu se compară, cu o dragoste rurală”

Vorba versului lui Mărgineanu.

Despre asta e vorba în mult lăudatul film „Tărâmul binecuvântat” în traducere adaptată după titlul original „God’s own country” pe care l-am văzut aseară la cinematecă deoarece am fost cuminte în continuare și am primit bilet cadou. 🙂 Mult lăudat, mult premiat, mult așteptat, iar pentru mine de neînțeles de ce a fost așa de lăudat, premiat, așteptat …

Mi s-a părut doar artificial, forțat, lung, incomplet și evident cu final neverosimil. Nu vă povestesc finalul, că poate mai vrea cineva să-l vadă. Filmul are însă și ușoare accente xenofobe și nu din cauză că este vorba despre doi homosexuali în film, ci pentru că unul dintre ei este român și fiind brunet este acuzat c-ar fi țigan. După cum se știe, în România toată populația este ariană și numai etnia aceea este brună, restul etniilor tot blonde cu ochi albaștri sau verzi sunt. Sau oricum asta este prejudecata scenaristului.

Ce am reținut eu este că  bărbatul român e bun la casa omului, pentru că știe să mulgă oi, să facă brânză, să gătească, să fie romantic – scena cu narcisele în pahar m-a înduioșat aproape (nu, m-a făcut să râd), să facă sex sălbatic în sălbăticie și mai ales ales să învețe bărbatul englez ce e dragostea și cum se face ea. Că se face altfel decât sexul, că nu e mecanic, e așa, cu sentimente și mângâieri și priviri pătrunzătoare.

Ultimul film pe tema asta pe care l-am văzut, adică homesexuali și iubirea lor, m-a făcut să plâng ca Sandy Bell, cu patru șiruri de lacrimi. Când am ieșit din sală, era să intru într-o ușă de sticlă, așa-mi era de încețoșată privirea. Dar filmul ăla a fost bun rău, a transmis emoție. Acesta e bine de văzut doar pentru actorul român, care își dă ochii peste cap magistral.

Mai jos trailer-ul :

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s