#digitalizare

Ok, m-am trezit clar cu ideea că am o problemă cu administrația brașoveană. De fapt nici nu știu dacă am cu administrația, cât am cu lipsa progresului în administrație, cu desuetudinea administrației care se încăpățânează să păstreze orașul // județul în altă epocă.

Pe rând. Acum un timp am scris Consiliului Județean Brașov, pentru că nu găseam pe site-ul lor o informație despre o ședință. Voiam eu să particip la o ședință și nu știam când este, pentru că nu era calendarul afișat. Mi-au răspuns, în timp util, recunosc. Dar pe mail, printr-o scrisoare semnată de 5 oameni cred, inclusiv de Președintele CJ. Iar eu deloc impresionată, contrariată chiar m-am gândit cât de simplu ar fi fost să fie site-ul ăla al CJ mai friendly și de Doamne ajută! Să fie acolo postate info necesare cetățeanului, nu blabla-uri, iar eu, cetățean, să nu fiu nevoită să scriu decât dacă nu găsesc tot ce am nevoie acolo. Și să nu mi se răspundă printr-un înscris întins pe 2 pagini, în care la final găsesc expresia “întocmit de …” care sincer, dar sincer, vine dintr-un alt mileniu. Iar Președintele CJ să semneze contracte de infrastructură a județului Brașov, nu reply-uri la întrebări despre calendarul ședințelor. 

Bun, a fost atât de ciuntitul proces de Bugetare Participativă, organizat de Primăria Brașov. Prima chestie absolut descurajantă, după întreg scandalul cu declararea eligibilității, a fost posibilitatea de a vota proiectele preferate. Sau mai exact IMposibilitatea. O chestie atât de banală, care trebuia să fie posibilă pe bază de autentificare cu e-mail, utilizator și parolă, s-a transformat în ceva atât de complicat de te apuca lehamitea până votai că vrei drum de dat cu bicicleta pe deal. Și nu mai votai, pentru că Primăria te punea să faci un drum la ea să iei pe bază de Carte de Identitate un user name. Stupid. Apoi, pentru că scandal // scandal, că altfel nu se poate, au început să trimită  ei userul pe mail după ce trimiteai copie după CI. Adică tot greu, greu pentru că de ce să fie ceva simplu și în ajutorul cetățenilor, când poate fi contra lor? De ce să fie introdus un mecanism care să încurajeze cetățenii să se implice activ în viața cetății, când pot crește lehamitea în ei, să îi lase să facă ce vor? 

Ieri, o discuție pe Facebook cu Teatrul Sică Alexandrescu. Promovează ei acum Bastionul Artiștilor, adică spectacole de teatru la Bastionul Țesătorilor. Foarte faină inițiativă, jur, îmi place maxim. Ce nu-mi place este că te pun să mergi să iei bilet de la casieria teatrului sau de la Bastion. De ce??? Pentru că nu se pot cumpăra bilete online. Iar atunci, în vremuri d-astea pandemice, când județul Brașov este pe locul 3 național la nr de cazuri de infectări cu Covid-19, teatrul pune pe drumuri cetățenii în mod inutil și eventual te fac și să plătești cu numerar, că de ce să cumperi bilete online? De ce? Acum vreo 5 ani, am cumpărat bilete online la Opera din Odessa unde am văzut „Turandot” . Adică Odessa, Ucraina, no UE, non NATO, nu era 2020. Adică erau normali pentru vremurile alea. 

Foarte mult aș vrea, să nu ne mai împiedicăm în lucruri d-astea simple. Ne-ar fi mai facilă viața tuturor, serios vorbesc ! 

 #digitalizare #progres #brasov

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s