Uncategorized

Prin județ

Am ajuns acasă și am eșuat într-un fotoliu în fața laptopului și a trebuit să stau un pic să internalizez toată după-amiaza, pentru că nu știam cu ce să încep.

Am făcut o incursiune în județul Brașov, ăla care se întinde dincolo de limita teritorială a Municipiului, locul ăla unde nu au ajuns pozele lucioase de pe Aeroportul Internațional Brașov și unde nu se fac filmări cu drona și nici zboruri în survol.

Și mi s-a strâns inima un pic. Pentru că viața în Colonia Bod nu e așa glamour ca în filmări, de fapt nu e deloc glamour, că podul ăla de la Budila luat de ape în 2019 nu e refăcut, că am lipit afișe în Teliu unde acum două luni comunitatea de rromi se “războia” cu jandarmii pentru că nu înțelegeau monitorizarea în cazul unei eventuale carantine cauzate de noul coronavirus.

Scopul turului prin județ a fost să luăm pulsul realității și să lipim afișe pentru promovarea electorală a lui Tudor Benga, candidatul USRPLUS la președinția Consiliului Județean în locurile de afisaj electoral. Partea cu afișele am rezolvat-o, unde am putut, cât am putut, unde era panotaj, unde era loc pe panotaj, partea cealaltă cu realitatea … să spunem doar că e cea care m-a țintuit în fotoliu.

Pentru că realitatea de pe teren nu e cea de pe hartă, nici cea de pe traseul gândit strategic, nici cea din statistici, nici cea proiectată în programe. E dură, e despre oameni reali care nu au transport, nu au canalizare, nu au infrastructură, e despre lipsuri și neajunsuri. E despre animale moarte pe drumuri și despre căruțe pe aceleași drumuri și despre copii care nu au locuri de joacă și poate nu știu exact cum va fi școala în septembrie.

Nu eram pregătită ca după mai bine de un an de când am fost pe aproximativ același traseu (din campania de EP) lucrurile să se fi schimbat așa puțin. Pentru că știu câte lucruri se pot face, știu și cum, care sunt mijloacele exacte de care dispune Consiliul Județean, dar știu și cât dezinteres există, câtă lipsă de profesionalism, de transparență, de empatie, iar toate se reflectă fix în localitățile astea. Pentru că pârghiile nu sunt drumuri, orice ar scrie pe flyere de campanie. Asta deoarece “pârghiile” corecte și la îndemâna Consiliului Județean nu au fost folosite 4 ani. 

În urma radiografiilor ăstora lipsite de romantism și trecute prin hârtia de turnesol a gândurilor despre un viitor diferit la care să ne gândim cu grijă, mă pregătesc să închei. Indiscutabil, județul Brașov are un potențial fantastic.Stradă cu stradă, localitate cu localitate. Avem o șansă să schimbăm traiectoria județului iar ecartul de dezvoltare dintre Municipiul Brașov și multe localități din județ să fie diminuat. Spun să nu o ratăm în 27 septembrie. 

Faceți o vizită în afara zonei metropolitane, citiți programele candidaților, votați la următoarele alegeri! 

#tudorbengalaconsiliuljudetean

Standard

Un gând despre „Prin județ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s