Uncategorized

Factual

Am reușit ieri să mă văd cu un prieten și să povestim. În general despre starea politicii brașovene pentru că e campanie. Iar el mi-a împins cumva, între un pahar de apă minerală și o cafea cu lapte, narativa asta că Brașovul are nevoie de un nou primar dar la președinția Consiliului Județean „merge și așa”. Iar eu acum o să redau fără cuvintele aspre din conversația noastră (ne permitem să fim corozivi unul cu altul, ne știm de când eram copii) niște lucruri. L-am întrebat dacă o pot face, a zis da, pentru că ajută.

Politica înseamnă pentru unii multă demagogie. “Obiectivele noastre pentru Brașov sunt: aeroport, sănătate, infrastructură de transport, locuri de muncă bine plătite și educație.” Am enumerat promisiunile de pe pliantul PNL BV din 2016. Politica însă se bazează și pe bunătatea românilor, pe faptul că ei uită, pe faptul că ei iartă, se complac și se blazează, trădați de o clasă politică de-a dreptul cangrenată și văduvită de valori și de repere autentice timp de 30 de ani. 

Alegătorii, exact ca prietenul meu, sunt oameni buni, aleg să fie buni, să fie iertători pentru că altfel nu ar putea merge mai departe. Aleg să uite că pista aeroportului a fost cvasi-inaugurată acum 6 ( șase ) ani de zile și că Aeroportul ăla a fost promis și la ultimele alegeri, că tot acum 4 ( patru ) ani Veștea promitea un spital, ambele promisiuni electorale fiind numitori comuni și în promisiunile lui Scripcaru. Brașovenii sunt orbiți de himera unui terminal supra dimensionat când industria aviatică este într-o cădere liberă cauzată de Covid-19 și ignoră faptul că un amărât de pod feroviar de la Budila zace între un hățiș birocratic și o indiferență sfidătoare de mai bine de un an.

Indiferența aia e similară celei cu care Veștea survolează la două săptămâni un șantier, nonșalanței ăleia cu care nu eliberează un SF la cerere deși legea i-o impune, disprețului ăluia cu care s-a testat inutil dar prioritar de Covid-19 la debutul pandemiei în momente de penurie a testelor. Dacă pui egal între Veștea și Scripcaru, scoți terminalul și investițiile făcute  prin atât de opacul PNDL din realizări, rămâne din administrația județeană doar o carcasă strălucitoare, însă fără conținut. 

Iar atunci o să vezi că ambii sunt aproape la fel, că Brașovul nu e deloc așa cum ai vrea tu să fie, că alegi să uiți promisiunile pentru că e mai ușor decât să recunoști că ai fost păcălit. Vei fi din nou, pentru a doua oară, dacă îi încredințezi lui Veștea un nou mandat. Pentru că tu ești cel care pierde în final, deoarece niciun muzeu din Brașov nu e interactiv ca un muzeu din Viena în care ți-ai dus copilul vara trecută și de care ai fost plăcut surprins că ți-a minunat pruncul. Ai să pierzi pentru că vezi că drumurile alea județene pe care circuli în week-end când cauți oaze de verdeață, nu-s ca-n Vest. Ai să pierzi pentru că tot în spitalele astea perimate va trebui să vizitezi o rudă care nu-și permite spitalizarea la privat iar un nou spital regional nu a fost prioritar în ultimii 4 ani. Ai să pierzi pentru că peste încă 4 ani vei vedea niște filmări mai profi decât cele de acum de la același Aeroport. Care nu a traversat criza aeronautică și a fost tras pe dreapta până la următoarea campanie din cauză că banii au fost investiți haotic și deciziile privitoare la el au fost insuficient gândite. 

Scripcaru = Veștea = aceleași promisiuni neonorate. Prietenul meu mi-a promis ieri că va citi programul lui Tudor pentru județ. Azi dimineață mi-a scris pe WhatsApp că a citit și că într-adevăr nu mai „merge și așa”. Va vota Tudor Benga în 27 septembrie, pentru că a fost convins de viziunea lui de ansamblu privitoare la Brașov. Povestiți cu prietenii și cunoscuții voștri că există un om în USRPLUS care are un program complet pentru județ, rostiți-le povestea lui Tudor, spuneți-le despre cv-ul lui. Mai ales spuneți tuturor despre realizările lui în politica românească, pentru că el a ales să facă politică diferit, transparent și lipsit de populism. Citiți postările lui lipsite de sclipici electoral și pline de pragmatism și realitate seacă. Există o alternativă la conducerea actuală a Consiliului Județean și ea este una ghidată de integritate. Alegeți diferit pentru următorii 4 ani, pentru că nu doar Municipiul Brașov suferă de indolență, incompetență și obscurantism, tot județul o face și depinde de noi toți să schimbăm asta la vot! 

#tudorbengalaconsiliuljudetean

http://www.tudorbenga.ro

Standard

2 gânduri despre „Factual

  1. Mihai Zaharia zice:

    Foarte mișto ai scris! Foarte mișto. Ești foarte talentată și Tudor are un noroc mare că are oameni la fel de buni pe lângă el, pe cât e el de bun.
    Mult succes îi urez și ție la fel.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s