Uncategorized

Lupte corp la corpuri

A trebuit să editez un interviu și mi-a fost foarte greu să renunț la multe Pentru că poate la început a fost cuvântul și cuvântul era Absolutul. E greu să tai din Absolut, că nu prea ai foarfecă de cuvinte pe care să o depozitezi într-un rastel special. În special ai pumni de băgat în gura celor care vorbesc mult, prea mult, degeaba, pe lângă, obraznic, impertinent, la obiect, tăios sau cel mai des debordant și dezarmant de sincer.. Dramatic de sincer …

A venit toamna iar cuvintele cred că se clatină un pic anapoda, fără să găsească drumul cel mai scurt dintre emițător și receptor. Într-un fel anodin, m-am lovit de resturile de conversație căzute la editare și de linii reci de conversație transpuse în timpi care nu au legătură cu legi universale blocate de convenții unanim acceptate.

Chiar nu am căzut într-o pasă filosofică și nici în desuetudinea unor conversații de ore târzii sprijine de tâmple încărunțite udate bine cu licori din cele diverse. E dimineață, totuși. Doar că uneori cuvintele rămân singurele arme albe destinate luptei corp la corp și corp la corpuri. 

*text scris săptămâna trecută, în cadrul unui exercițiu de sinceritate cu cei din jurul meu.

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s