Uncategorized

Obiecte noi

Infamul virus a schimbat așa de mult din viață și din obiceiurile de consum, încât nu cred să fi rămas colțișor de existență netransformat.

Azi mă uitam la geanta mea, într-un moment de liniște și superficialitate vecină cu frivolitatea, dar geanta nu putea fi ignorată, mai ales că se răsturnase pe covor. 

Pe lângă ce exista în geantă mereu, acum clar s-a mărit colecția de rujuri roșii rezistente la transfer. Teama nu mi-era că las ruj pe vreun guler de cămașă ( asta se întâmplă în general în filme) , ci că las ruj pe mască ( asta se întâmplă în realitate ). Masca mânjită cu ruj roșu devine o chestie de nepurtat, nu știu să explic de ce. Teama asta a făcut să se schimbe colecția de rujuri cu repeziciune. 

Parfumurile sunt din cele puternice și dulcege, pentru a fi ajutor rapid în detectarea păstrării simțului olfactiv. Că ăsta e indicativ clar a prezenței virusului în organism, lipsa mirosului. Și a devenit un musai – cum se zice la noi – să am mereu un flacon de ceva mireasmă îmbătătoare rătăcit prin geantă. Să fie de ajutor până la momentul testării prin exudat, dacă Doamne ferește va fi cazul. 

Și dezinfectant de mâini. Susțin producția autohtonă de dezinfectanți creată de o fabrică mișto, nefiind maniacă și nici freak – control, netrecînd nicio zi prin obiceiul dezinfectării ambalajelor alimentelor, însă păstrând un respect pentru necunoscutul ascuns încă de virus și un respect mai mare pentru articole științifice care nu recomandau obiceiul, decât pentru zvonistică. La fel cum am observat că am șervetele dezinfectante ( mult timp nu aveam nici d-alea de hârtie) și două măști. Că atunci când am suflet, rar – recunosc, am suflet bun și darnic. Ceea ce doresc tuturor, dar mai des decât am eu, către mereu. 

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s