Uncategorized

Ipocrizia și inconștiența, modele românești

Bun, deci l-au surprins pe Ciolacu la o masă cu niște oameni ( cică familia, se știe că la PSD e importantă La Famiglia , de aceea era și Mihai Tudose prezent). Prima problemă părea a fi faptul că numărul celor prezenți era mai mare decât cel legal acum ( adică 6 ). Ok, a primit amendă, a plătit-o. A doua că niște angajați ai restaurantului nu purtau mască ( au luat amendă, pare că au plătit-o). A treia problemă e că apare Orban care de ziua lui fuma în birou să zică ce nașpa e Ciolacu. 

Acești oameni sunt de domeniul fantasticului. Că PSD – ul e condus de niște negationiști e clar pentru orice om atent, că PNL – ul e aparent mai rațional e doar pentru că nu au ce face, că-s la putere și trebuie să mențină țara asta pe un parcurs e la fel de clar. Însă în esență nu par așa diferiți dacă ne uităm la trecut și la înțelegerile și blaturile lor generalizate. 

Ce e cel mai grav însă, e că oamenii îi iau pe aceștia drept modele de urmat și că se gândesc că poate nu e așa grav. Dar e, din păcate. Plus că fiind acolo, mereu în atenția publicului, sunt formatori nu doar de opinii, ci de atitudini. Inclusiv cu privire la realitate. Iar în realitatea mea, diferită de a lor, am avut și am prieteni ( prieteni, nu doar cunoscuți ) bolnavi de Covid- 19. În Brașov și București. Iar unii lucrează în sistemul ăla medical care deja este supra-aglomerat. Că ăsta e adevărul. 

Da, e mega-frustrant să porți mască, dacă mai porți și ochelari ca mine, e cu atât mai nașpa că se aburesc, etc. Da, e foarte nașpa să nu poți sărbători chestii faine, sau să nu te poți vedea  cu cei dragi, să nu poți călători cum ai vrea și să nu știi cât va mai dura incertitudinea asta. Dar cred că e și mai nașpa să fii bolnav. Nu o poză cu un politician sau altul trebuie să convingă populația de un real pericol, ci imaginile alea de la ATI. Unde nu ai vrea să fii. Rima nu a fost intenționată. 

#staysafe

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s