Uncategorized

Cafeneaua politică

Zilnic, îmi amintește Facebook-ul ce făceam acum 1 an, 2 ani, 10 ani sau mai exact ce postam. Anul trecut eram delegat în secție și votam la primul tur al alegerilor prezidențiale, acum 6 ani dimineața scriam de Gorbaciov că a fost aplaudat la scenă deschisă la Berlin. Apoi seara scriam ce miniștri dorea Ponta și tot așa. 

Iar zilnic mă mir nu de ce anume scriam, ci de caducitatea situațiilor politice și efemeritatea politicienilor. Până la urmă am scăpat și de Ponta, am scăpat și de Tăriceanu ( deși acum sunt în unul și același partid) și de Dragnea și de Elena Udrea. Chiar dacă poate nu total, majoritatea au devenit personaje caricaturale, nu figuri politico – istorice de amintit nepoților. 

Pare că pentru a scrie istorie, pentru a fi un pic mai mult decât un rând într-o carte a unei instituții, fie ea a statului- numele tău lângă o funcție vremelnică, chiar e nevoie să faci niște lucruri mărețe, să muți munți, să inventezi apa caldă – echivalentul ei politic – să lași niște urme clare, apăsate și adânci. Fie bune, fie rele. Însă de preferință bune, pentru că dacă sunt bune, nici măcar adversarii nu vor avea ce specula iar într-un final istoria îți va da un loc potrivit, pentru că e deja pregătit în mințite și mai ales inimile oamenilor. Desigur, ai nevoie de conjunctura potrivită, de șanse, de minte multă, etc. 

Puteam să scriu ceva despre cafea, că mi-a amintit și de-o cafea băută acum niște ani cu niște prieteni, pe vremea când se bea cafea în cafenea. Vreme care va veni iar, pentru că toate-s trecătoare iar eu voi putea spune atunci „uite, a trecut tit, la cafeneaua politică e deschis iar, pentru că politica e singura de care depinde cam tot în societate”.

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s