Uncategorized

Walkable City Concept

Alături de 4 super profesioniști, am făcut parte dintr-o echipă – Urban Concept pe nume – care a participat în weekend la Urban Mobility Lab 2020 Brașov, un hakaton de mobilitate urbană organizat de UrbanizeHub România. Proiectul nostru care a intrat în competiție cu proiectele altor 3 echipe s-a numit „Walkable City” și a constat în planificarea unui pietonal atractiv de-a lungul a câțiva kilometri din orașul nostru.  Mai exact de După Ziduri până la Mall Coresi.

Ne-am organizat noi ideile, astfel încât să facem un proiect competitiv, care să îndeplinească toate cerințele unui oraș al viitorului, așa cum am vrea să devină Brașovul. Ne-am gândit la multe, de la siguranța deplasării pentru transport alternativ, la iluminat public eco sau la plante care absorb noxele, plus că am ținut cont de regândirea orașelor în context pandemic. 

Desigur, unul dintre pilonii proiectului a fost finanțarea, care se poate face prin POR 2021-2027 AXA 3 O regiune cu orașe prietenoase cu mediul– dacă Primăria va vrea să implementeze proiectul. 

Și sperăm asta, pentru că proiectul nostru a câștigat premiul I. plus premiul special al juriului. Lucru pentru care mulțumesc colegilor de echipă ( pe 3 dintre ei nici nu i-am cunoscut fizic, am lucrat doar online 🙂 ), UrbanizeHub pentru ideea concursului și pentru apreciere. Proiectul poate fi replicat și în alte orașe dacă vă place, las o imagine din el mai jos. Iar pitch-ul de proiecte e pe pagina UrbanizeHub dacă vreți să – mi vedeți colegii. Pe mine nu, că m-a ejectat Zoom ul.

L. E. Am scris mai detaliat un articol în „Zile și Nopți” Brașov pe subiect.

Standard

2 gânduri despre „Walkable City Concept

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s