Uncategorized

Cu ocazia…

Azi am citit enorm de multe lemne scrise ”cu ocazia zilei de”. Faza nașpa e că lemnele au fost scrise în egală măsură de bărbați și femei. Iar dacă la orele dimineții părea amuzant, pe seară mi s-a părut înfiorător.

Ok, eu am învățat în ultimii doi ani despre societatea românească faptul că nu poate fi adusă la un stadiu de evoluție cu forța. Că evoluția e ca dragostea, se întâmplă în ritmul ei sau, mai rău, nu se întâmplă pentru că nu are condițiile propice pentru asta. Nu poate fi impusă evoluția în cadru general cu atât mai puțin în cadrul particular al unei zile simbolice.

Chiar nu e o postare feministă asta, pentru că nu-s. Am mai zis că e degeaba feminismul atâta timp cât sunt țări în lumea asta în care femeile sunt omorâte cu pietre pentru adulter. Așa cum sunt orașe în țara asta în care femei sunt încă omorâte în bătaie. 

Iar pentru cine nu știe cât de pe partea stângă a eșicherului politic a fost ziua asta la începuturi, nu mă apuc eu acum să fac educație, din motive similare celor despre evoluție. Nu se prea mai face cu forța. De aceea există cărți de istorie, pentru a fi citite. Ajută.

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s